De Groepen module

App voor personeelscommunicatie

Samen staan we sterker. Daarom zijn we graag onderdeel van community’s. Of het nou op ons werk is, bij de vereniging of in de buurt, we kunnen elkaar helpen, activeren en inspireren. Of je binnen je community samen dingen doet, discussies voert, leuke activiteiten organiseert of taken bespreekt, samenwerken brengt het beste resultaat.

Mensen verbinden in eigen groepen

Om deze samenwerkingen en verbindingen te vereenvoudigen en ondersteunen hebben we in de app de groepen module ontwikkeld. (Check hier alle Socie features) Een veilige plek waar je met een groep mensen interactief kunt zijn. Wil je meer weten over de groepen module? Lees dan snel verder. 

Wat zijn groepen en wat kan je met groepen? 

In de Socie-app kun je de groepen module activeren. In deze module kun je (open of besloten) subgroepen aanmaken waarin leden berichten, media en documenten met elkaar kunnen delen binnen hun eigen groep of groepen. Het eerste scherm van de groepenmodule bestaat uit een tijdlijn van alle berichten van de groepen waar jij lid van bent. Via dit scherm kunnen leden ook direct naar hun laatst gebruikte groepen gaan, groepen ontdekken en een groep aanmaken. 

Open en besloten groepen 

Je kunt binnen de app twee verschillende soorten groepen aanmaken, namelijk open of besloten groepen. Van open groepen kan iedereen lid worden, bij besloten groepen kan de groepsbeheerder mensen toevoegen/uitnodigingen om lid te worden van de groep of kunnen leden een lidmaatschapsverzoek doen en kan de groepsbeheerder dit goedkeuren. Bij besloten groepen is het ook mogelijk om de groep op verborgen te zetten, zodat alleen leden die lid zijn van de groep, de groep kunnen zien. 

Denk bijvoorbeeld aan het bestuur, het management of een commissie die een eigen groep wil om te communiceren waarbij de niet leden niet hoeven te weten dat deze groep bestaat. 

Door deze besloten groepen kun je dus ook veilig en vertrouwd communiceren in groepen die voor anderen niet zichtbaar zijn binnen dezelfde app.

Voorbeeld Groepenmodule Socie
Groepen zoeken in de Socie App

Wie laat je groepen aanmaken en beheren?

Binnen de Socie-app heb je de mogelijkheid om als communitybeheerder(s) het beheer van de app groepen op je te nemen, maar je kunt dit ook door de community zelf laten doen. Je kunt er namelijk voor zorgen dat alle community leden zelf groepen aan kunnen maken en daar als groepsbeheerders kunnen acteren.

Hiermee creëer je een zeer levendige community waarin de leden zelf subgroepen kunnen aanmaken om als groepjes discussies te voeren, documenten te delen en afspraken te maken waarvoor men zich kan aanmelden. 

Het openbaar zetten van het aanmaken van groepen kan in het begin wel enigszins spannend zijn, maar  zorgt er wel voor dat de app eerder een vervanging kan worden van de vele WhatsApp groepen die buiten je community om gemaakt en gebruikt worden. 

Groepen aanmaken in een app

Groepsbeheerders 

Groepen kunnen dus aangemaakt worden via zowel het beheer als in de app. Wanneer iemand een groep aanmaakt dan wordt die persoon ook standaard de groepsbeheerder. Een communitybeheerder kan ook (extra) beheerders voor een groep aanwijzen. Elke groep heeft minstens één groepsbeheerder. 

Een groepsbeheerder kan de volgende dingen doen binnen zijn groep: 

  • Leden uitnodigen en verwijderen uit de groep
  • Lidmaatschapsverzoeken voor de groep accepteren en verwijderen
  • Groepsleden beheerder maken en als beheerder verwijderen
  • De naam en omschrijving van de groep wijzigen
  • Een andere groepskleur kiezen
  • De groepsafbeelding wijzigen
  • De toegang en zichtbaarheid aanpassen

De communitybeheerder kan deze dingen ook aanpassen en heeft ook toegang tot de groep binnen het beheer. 

Handig! Plaats iets als groep, bijvoorbeeld vanuit je bestuur of het management.

Nog een voordeel van groepen is dat je, als dit is geactiveerd, je berichten in de app kunt plaatsen als Groep. Zo kun je bijvoorbeeld als bestuur een bericht plaatsen.  

Volg de groepen die jij wilt

Elke groep heeft een eigen naam, omschrijving, groepskleur en groepsafbeelding. In de groep kunnen alle leden berichten met elkaar delen met daarin foto’s, video’s en documenten. De andere leden kunnen hier op reageren of een emoticon plaatsen. 

De communitybeheerder kan ervoor kiezen mensen aan groepen toe te voegen via het communitybeheer of vanuit de app. Je kunt als app gebruiker ook op zoek gaan naar interessante groepen en indien dit staat ingesteld een lidmaatschap verzoek indienen of lid worden als de groep vrij toegankelijk is. Je kunt in de groepen waar je actief bent aangeven of je notificaties wilt als er nieuwe berichten zijn. 

Evenementen, vergaderingen, borrels en meer, organiseer ze in je eigen groep. 

Ook kunnen er binnen groepen evenementen en agendapunten worden aangemaakt. Hiermee kunnen makkelijk activiteiten worden gepland voor alleen de leden van die groep. Zowel groepsbeheerders als leden kunnen evenementen toevoegen aan de groep. Bij deze evenementen kun je de volgende dingen instellen: 

  • Naam evenement 
  • Datum en tijd
  • Locatie
  • Wat het is (omschrijving) 
  • Herhalen 
  • Afbeelding 
  • Aanwezigheid 
  • Op de tijdlijn plaatsen
Verjaardag plannen in app

Bij ‘’Mijn evenementen’’ zie je een overzicht van alle evenementen uit de groepen waar jij lid van bent. Hier kan je ook altijd snel en eenvoudig zien welke mensen zich hebben aangemeld voor een evenement.

De groepen module zorgt voor meer verbinding, activeer hem nu!

Zorg voor meer verbinding binnen jouw community met de groepen module. Voeg de module toe in het communitybeheer en maak gebruik van de mogelijkheden om samen te werken in de groepen module. Maak van jouw app en community een succes door meer verbinding en interactie.

Lees meer

William van Rijn

Breng jouw community tot bloei
met de Socie-app

Vragen? Neem vrijblijvend contact op met William om de mogelijkheden
van Socie te ontdekken voor jouw community.

Over Socie

Socie B.V. | Peizerweg 87A in Groningen | KvK: 85294985 | BTW: NL863575572B01 | Prijzen zijn exclusief BTW
This is a staging environment