De 10 meest creatieve manieren waarop community’s modules gebruiken  

cats and dogs in the app

Zoals de meeste apps die oplossingen bieden voor het opbouwen van een community, biedt Socie meerdere verschillende modules. Gebruikers kunnen een nieuwsfeed toevoegen, een kalender of zelfs verjaardagen vieren. Maar anders dan bij andere apps kun je bij Socie ook modules aanpassen. Hierdoor kan je precies de structuur creëren die je community nodig heeft. Dit levert soms creative toepassingen op. 

Ben je benieuwd naar een aantal van de meest creatieve Socie-modules die door onze community’s zijn gemaakt? We hebben ze op een rij gezet! En we dagen je uit, bedenk jij nog iets beters?

Onze top 10: 

  1. Verloren en gevonden
  2. Waarschuwing flitspalen
  3. Buurthulp
  4. Parkeerplekken delen
  5. Vacatures
  6. Bar- en werkdiensten plannen
  7. Dagelijkse inspiratie
  8. Katten en honden
  9. Gebruik van interactieve groepen – structureren van verschillende commissies
  10. Live verslag geven tijdens sportwedstrijden 

Lost & Found

Het appartementencomplex Fenix 1 in Rotterdam gebruikt Socie om haar bewoners samen te brengen. Via Socie weet iedereen wat er in en rond het gebouw gebeurt en is het makkelijk communiceren, vooral als een van de leden niet zeker weet met wie hij contact moet opnemen over een kwestie. Een van de meest gebruikte modules bij Fenix 1 is de ‘Lost & Found’. We kunnen ons waarschijnlijk allemaal wel een geval herinneren waarin we vergeten zijn waar we onze paraplu hebben gelaten, wachtend tot hij droog was, of vergeten zijn dat we een jas bij ons hadden toen we het huis verlieten. Via ‘Lost and Found’ is het voor de leden van Fenix 1 makkelijk om te vragen of iemand zijn item heeft gevonden – en voor de vinder om een foto van het item te posten, met de vraag wie het kwijt is geraakt. 

Waarschuwing voor flitsers 

Is er iets vervelender dan geflitsts worden door een flitspaal als je al te laat op je werk bent? Het dorp Bisperode in Duitsland heeft een waarschuwingssysteem gemaakt in hun app. In de regio van het dorp vinden één keer per jaar flitspaalmarathons plaats. Tijdens deze marathons staan er meer camera’s dan normaal, waardoor de pakkans toeneemt. Op deze dagen verstuurt Bisperode ’s ochtends vroeg pushberichten om iedereen eraan te herinneren zich aan de maximumsnelheid te houden. Natuurlijk kan de module ook op gewone dagen worden gebruikt – als iemand een flitspaal ziet of er zelf door betrapt wordt, kan hij dit eenvoudig melden. 

Screenshot 2024 09 03 at 15.43.39

Hulp in de buurt 

Een van onze community’s heeft een van de modules zo ontworpen dat ze hulp in de buurt kunnen aanbieden en vragen. Dit is vooral geweldig voor oudere bewoners, omdat ze zich dan meer opgenomen voelen in de gemeenschap. Een app kan ook de drempel verlagen om hulp te vragen – omdat het niemand direct wordt gevraagd, zullen mensen zich meer op hun gemak voelen om hulp te vragen. Op deze manier kunnen ze er zeker van zijn dat niemand zich gedwongen voelt om te helpen. De module is echter geweldig voor alle leeftijden – wil je een nieuwe foto ophangen maar kun je je hamer niet vinden? Vraag er gewoon eentje te leen in de app en je hangt je nieuwe schilderij op voor de dag om is. Je huis verbeteren was nog nooit zo makkelijk!  

Parkeerplekken delen

Het appartementencomplex Havenkwartier in Rotterdam heeft een gedeelde parkeergarage. Er is een eigen parkeerplaats voor elk appartement. Maar als er bezoek komt, kan het soms lastig zijn om een parkeerplaats voor hen te vinden. Om dit probleem op te lossen heeft de gemeente Havenkwartier een module opgezet waarmee buren elkaars parkeerplek kunnen lenen als ze niet thuis zijn. Als je weet dat je op woensdag tussen 18:00 en 22:00 gasten hebt, hoef je dit alleen maar in de app te zetten en te kijken wie van je buren op dat moment niet thuis is. Je gasten hebben dan gemakkelijk toegang tot een parkeerplaats die zeker vrij zal zijn. Je hoeft niet meer vijf keer rondjes te rijden in de hoop dat iemand anders weggaat!  

Vacatures

Verschillende bedrijven gebruiken de Socie-app in plaats van een intranet. Het voordeel is dat iedereen de app altijd op zak heeft. Het intranet moet meestal via een desktop worden benaderd, wat niet praktisch is als er medewerkers zijn die handmatig werken. KP Holland Westland heeft een module gemaakt om openstaande vacatures te adverteren. Zo kunnen medewerkers eenvoudig zien waar nieuwe collega’s nodig zijn. Ze kunnen dan zelf solliciteren of de vacature doorsturen naar iemand in hun netwerk. 

Screenshot 2024 09 03 at 15.51.10

Bar- en werkdiensten plannen 

Westland wil Vooruit is een wielerclub in Nederland. Net als veel andere sportclubs hebben ze een clubhuis met een bar. Omdat de club grotendeels werkt met clubleden die vrijwillig hun tijd spenderen om alles draaiende te houden, moeten er regelmatig diensten voor de bar worden gepland. Westland wil Vooruit gebruikt Socie om dit te doen. Nu staat alles op één plek. Leden kunnen zich gemakkelijk opgeven als vrijwilliger en niemand zal meer missen of en wanneer hij/zij aan het werk is. 

Cérélia, een Nederlandse pannenkoekenproducent, ontdekte dat dit ook heel goed werkt voor het delen van werkroosters in grote bedrijven. Zij hebben veel handarbeiders die niet altijd de nieuwe roosters op een desktop kunnen bekijken. Dankzij de Socie-app is iedereen altijd op de hoogte van de dienst die ze draaien! 

Dagelijkse inspiratie 

Heb je wat wijsheid te delen met je community? Zet een dagelijkse inspiratiemodule op! De Nederlandse community ‘De Dagelijkse Gedachte’ deelt elke dag een speciale gedachte of quote met bijna 1000 leden. Dit kan jouw kans zijn om iemand aan het denken te zetten, te laten nadenken of troost te bieden. 

Katten en honden 

Het is een beestenboel in appartementencomplex Fenix 1 in Rotterdam! Niet letterlijk, maar de buren daar hebben een fotoalbum toegevoegd speciaal voor hun katten en honden. Iedereen die in Fenix 1 woont kan foto’s en video’s van hun hond of kat toevoegen aan het album, en iedereen die graag een huisdier zou willen hebben kan de huisdieren van de buren bewonderen. Wie moet er op internet zoeken naar kattenvideo’s als je een eindeloze voorraad kunt krijgen via je buurtapp? 

cats and dogs in the app

Gebruik van interactieve groepen – structureren van verschillende commissies 

Een module die Socie speciaal maakt, is de mogelijkheid om interactieve groepen te gebruiken. Interactieve groepen zijn een module op zich, dus het gebruik ervan is technisch gezien niet creatief. Maar het doel waarvoor deze groepen worden gebruikt, is zeker creatief. Van het delen van recepten en kooktips tot het opdelen van je community in verschillende subcommunity’s, alles is mogelijk met interactieve groepen. De studentenvereniging Navigators Groningen gebruikt groepen om hun verschillende commissies te structureren. Dit stelt hen in staat om informatie te plaatsen die alleen relevant is voor een deel van de gemeenschap op een specifieke plaats. Zo ontvangt elk lid alleen informatie die voor hem of haar belangrijk is. Geen chaos meer, geen informatie die verloren gaat! 

Gebruik van de reporterfunctie – live verslaggever voor sportwedstrijden 

De reporterfunctie is een aangepaste ‘Deel mijn moment’-module, waardoor alleen een specifieke groep mensen berichten kan plaatsen. Dit kan handig zijn als je een plek nodig hebt waar je je leden kunt informeren over belangrijk nieuws en updates, zonder dat ze verloren raken. Sommige van onze sportcommunity’s gebruiken deze functie als plek om live-verslag te doen tijdens de wedstrijden. Op deze manier kunnen leden die niet bij een wedstrijd aanwezig konden zijn, het toch volgen. Elk doelpunt, punt, overtreding of spannend moment kan onmiddellijk worden gedeeld met de community. Geen angst meer om iets te missen! 

Ben je klaar om de volgende creatieve manier te bedenken om onze modules te gebruiken? Begin hier!

 

Lees meer

William van Rijn

Breng jouw community tot bloei
met de Socie-app

Vragen? Neem vrijblijvend contact op met William om de mogelijkheden
van Socie te ontdekken voor jouw community.

This is a staging environment